Website J.B.C. Amby - Maastricht
Terugblik op de ZAC 2017

De ZAC (Zomer Avond Competitie)  van het NJBB District Zuid zit er weer op. Bij deze de jaarlijkse terugblik op de prestaties van JBC Amby in deze competitie.

Op het hoogste niveau, de Ereklasse, was JBC Amby dit jaar actief met 3 teams. De resultaten waren wisselend. Het team Amby-1 (Luc, Pascal en Roger) hebben de naam van hun team, Amby-1, volledig waargemaakt. Ze hebben een sterke competitie gespeeld en zijn geeindigd op een verdienstelijke 6e plaats.

Minder goed verging het de twee andere teams van JBC Amby in deze klasse. Amby-3 (Bert, Paul en Ber/Rene) eindigde op plaats 14 en Amby-2 (Willie, Marcel en Jo) eindigde op de 16e en laatste plaats. Beide teams degraderen hierdoor naar de Hoofdklasse.

We staan even stil bij de degradatie van Amby-2. Dit triplette speelt al jarenlang competitie op het hoogste niveau. Het is ook het enige triplette binnen JBC Amby dat ooit kampioen in de Ereklasse is geweest. We mogen dus met recht stellen dat het triplette Willie Wijntjens, Marcel Nobbe en Jo Hitz het meest succesvolle triplette in de geschiedenis van JBC Amby is geweest tot nu toe. We wensen Willie, Marcel en Jo dan ook heel veel succes in de Hoofdklasse en hopen dat hun uitstapje naar deze klasse maar 1 jaartje duurt.

JBC Amby was ook actief in de Hoofdklasse en wel met 4 teams. Hier hebben we een promotie te vieren. Het team Amby-5 (Funs, Fred en Patrick) is op de 3e plaats geeindigd en mag daardoor het volgend seizoen uitkomen in de Ereklasse. Heren, proficiat met dit prachtige resultaat. Het team Amby-6 (Lei, Lily en Chrit) heeft ook een sterk seizoen gespeeld en is geeindigd op een verdienstelijke 5e plaats.

De teams Amby-4 (Marij, Hub en Jos) en Amby-7 (Huub, Jos en Raijmond) zijn mooi in de middenmoot geeindigd, op respectievelijk plaats 8 en plaats 12.

Al met al weer een redelijk seizoen voor JBC Amby. Gezien de aanwas van enkele nieuwe leden is de verwachting dat we het volgend jaar met nog meer teams aan de ZAC zullen meedoen. Veel van onze competitiespelers gaan binnenkort weer ‘overwinteren’ in de WAC om zodoende weer goed voorbereid te kunnen beginnen aan de ZAC 2018.

Roger

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl